Noen tanker om det å starte eget firma

Seks familievennlige tips for å lykkes som selvstendig næringsdrivende

Før du leser videre, så ønsker du kanskje et anonymt skattesøk?

Takk Gud for gründerne. Noen opprettet bedriften og skapte jobben som lar deg forsørge familien din. Om du også har lyst til å være en gründer vil de følgende tipsene hjelpe deg til suksess, samtidig som du opprettholder et lykkelig og sunt miljø hjemme.

1. Husk at det vil bli tøft. Det kommer til å bli vanskelig. Faktisk mye vanskeligere enn du tror.

2. Snakk om det. Sett deg ned med ektefellen din og snakk om implikasjonene. Sørg for at ektefellen din støtter deg 100%. Det kan ta tid, men det er det viktigste steget for å opprettholde et lykkelig hjem med en gründer som en del av det. Dette kan overraske deg, men det er viktigere enn du tror for bedriftens suksess. Mange gründere har sagt at ektefellen var nøkkelen til deres suksess.

3. Opplys barna dine. Barna dine kommer til å bli påvirket på måter som kan være vanskelige å forutsi. Jo mer vellykket bedriften er, desto mer sannsynlig er det at de blir påvirket. En gründer blir totalt absorbert i bedriften. Hjelp barna til å forstå hva som skjer.

4. Finn ut av økonomien. Ikke start med noe som helst før dere har funnet ut av økonomien. Dere trenger penger å leve av mens du starter bedriften din. Kommer du til å fortsette i din vanlige jobb og arbeide med bedriften om kvelden? Jobber ektefellen din? Vil ektefellen din fortsette å jobbe? Kan dere leve på ektefellens inntekt alene? Hva med pengene til bedriften? Hvor skal de komme fra? Bestem hvor stor risiko du vil ta og forplikt deg til å ta mer.

5. Sett grenser. Bedriften, spesielt om den er vellykket, vil ha en inngripen i familielivet deres, og påvirke det på uforutsette måter. Trekk noen grenser nå. Bestem når du skal være hjemme til middag, hvor mye du skal reise, når du har tid til barna og når du skrur telefonen av – ikke bare ringetonen – for å beskytte familien din. Å drive noe eget krever tid og forpliktelse, men det gjør familier også. Bestem i dag at familien din er viktigere enn bedriften.

6. Hold deg til grensene. Du kommer til å bli fristet hver eneste dag til å bryte grensene du har satt deg. Du kommer til å ville bruke mer penger enn planlagt. Du kommer til å ville reise mer, jobbe gjennom middagen og hoppe over tid med familien. Bedriften kommer ikke til å stå og falle på om du arbeider semiproduktivt og halvfokusert sent på kvelden. I motsetning til det kan du redde bedriften din ved å gi deg selv styrke og motivasjon til å fokusere på arbeidet i arbeidstiden, og fokusere på familien når det er familietid.

Ved å følge disse seks enkle stegene for en vellykket bedrift, kan du nyte suksess både som forelder og som gründer. Det spiller ingen rolle om du prøver å lansere den nye Microsoft, eller om du planlegger å starte en barnehage hjemme. Alle reglene gjelder.